Luchthaven-vliegtuig

Parkeren bij een Buitenlandse Luchthaven

Ga jij een vliegreis maken en heb je ervoor gekozen om vanaf een luchthaven in België of Duitsland te vliegen? Dan ben je waarschijnlijk aan het oriënteren voor de vervoersmogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een taxi, het openbaar vervoer of met de auto.

Kies jij voor de laatstgenoemde optie? Dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel vind je meer informatie over de parkeermogelijkheden bij Belgische en Duitse luchthavens. Tevens vind je meer informatie over hoe je een parkeerplaats kan reserveren. Zo kan je optimaal voorbereid op reis gaan.

Waarom kiezen voor een luchthaven in het buitenland?

Wanneer je op zoek bent naar vliegtickets is het altijd verstandig om de mogelijkheden en tarieven te vergelijken. Hierbij kan het helpen om via verschillende websites het aanbod te controleren. Daarnaast is het raadzaam om je niet blind te staren op bepaalde vluchtmaatschappijen of luchthavens, het kan bijna altijd nog goedkoper.

De luchthavens van bijvoorbeeld Brussel, Charleroi en Weeze liggen redelijk dichtbij de grens. Hierdoor ben je vaak minder lang onderweg dan je denkt. Daarnaast biedt iedere luchthaven voordelige vluchten aan. Deze tarieven kunnen de eventuele extra reistijd meer dan goed maken.

De reis naar de luchthaven is voordeliger dan je denkt, al helemaal als je met een groep reist. Of je nu kiest voor een taxibus of een parkeerplaats, je deelt de kosten met je reisgenootschap.

Hoe vind ik het parkeeraanbod bij deze luchthavens?

Meer inzicht krijgen in het parkeeraanbod kan op meerdere manieren. U kunt simpelweg naar de luchthaven rijden en hier uw auto parkeren op een van de officiële parkeerplaatsen. Dit echter een prijzige optie, u bent doorgaans voordeliger uit wanneer u van tevoren een parkeerplaats boekt.

Via Vliegen & Parkeren kunt u het parkeeraanbod bij iedere genoemde luchthaven eenvoudig vergelijken. In totaal kunt u het aanbod bij 16 verschillende luchthaven vergelijken. U kunt uw gewenste parkeerplaats direct reserveren en zodoende kunt u met een voorbereid gevoel op reis gaan. Het parkeeraanbod kent tevens scherpe tarieven, u bespaart dus al voor u op reis gaat!

Belgische Luchthavens

België heeft twee grote luchthavens die wellicht interessant kunnen zijn voor jouw vliegreis; Brussel Airport en Charleroi Airport.

Brussel Zaventem Airport

Vertrek je vanaf deze luchthaven en ben je op zoek naar een parking Zaventem? Via vergelijkingsplatform Vliegen en Parkeren kan je het parkeeraanbod vergelijken en je kan direct je gewenste parkeerplaats reserveren. Dit geldt voor alle genoemde luchthavens in dit artikel!

Vanaf de luchthaven van Brussel zijn zowel Europese als intercontinentale vluchten beschikbaar. Op basis van het aanbod hoef je dit vliegveld dus niet links te laten liggen!

vliegtuig

Charleroi Airport

Charleroi wordt doorgaans bezocht vanwege haar luchthaven. De luchthaven ligt op een aanzienlijke afstand vanaf Charleroi zelf, hierdoor is een rit met de auto niet alleen comfortabeler maar ook sneller. Daarnaast zijn de parkeertarieven enorm voordelig te noemen en de mogelijkheden zijn meer dan adequaat.

Vanaf Charleroi Airport vindt u vluchten binnen Europa maar ook intercontinentaal naar Afrika, Azië en Noord-Amerika. Keuze zat dus!

Duitse Luchthavens

Duitsland telt een aanzienlijk aantal grote luchthavens die ook voor Nederlandse reizigers interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan Frankfurt Airport, Keulen Airport of Hamburg Airport. In dit artikel vertellen we meer over de luchthavens van Düsseldorf en Weeze.

vliegtuig

Dusseldorf Airport

De luchthaven van Düsseldorf is de op twee na grootste luchthaven van Duitsland. Enkel Frankfurt en München Airport vervoeren meer passagiers.

De grootte van de luchthaven heeft ervoor gezorgd dat er ook een enorm ruim parkeeraanbod te vinden is. Via Vliegen & Parkeren kunt u kiezen uit meer dan 20 verschillende parkeeraanbieders.

Weeze Airport

Weeze Airport ligt net over de Nederlandse grens, nabij steden als Venray en Helmond. De luchthaven ligt zo dichtbij zelfs, dat er één parkeeraanbieder zich nog binnen de Nederlandse grenzen bevindt.

Weeze Airport heeft drie officiële parkeerplaatsen die allen op loopafstand gelokaliseerd liggen. Hierdoor is het parkeren altijd eenvoudig en zodoende staat u altijd snel voor de gate. Wilt u een parkeerplaatsen boeken bij Weeze Airport of een van de andere luchthavens? Bezoek dan simpelweg even de website van Vliegen en Parkeren!

Boekt u toch liever een taxi? Bekijk dan onze taxi tarieven online, wellicht ben je nog voordeliger uit dan wanneer u met uw eigen auto op reis gaat.