Zo vlieg jij voordeliger vanaf Schiphol

Vakantie, wie kijkt er niet ieder jaar weer naar uit. Helemaal gezien we de afgelopen twee jaar niet hebben kunnen vliegen en ook het afgelopen jaar gezien de drukte op Schiphol niet in alle gevallen even ideaal was. Des te fijner is het dus, om ervoor te zorgen dat je dit jaar niet alleen zorgeloos op vakantie kunt, maar dat je ook voordelig kunt vliegen. Want met een aantal handige tips, kun je tot wel enkele honderden euro’s besparen op alleen al je vliegtickets, hoe fijn is dat? Om ervoor te zorgen dat ook jij de nodige euro’s in de zak kunt houden, hebben we een aantal handige tips voor je.

Het vervoer naar de luchthaven

Het eerste waar je serieus op kunt besparen, is op het vervoer naar de luchthaven zelf. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het rijden en ook parkeren niet voor niets is. Heb je een leaseauto van de zaak via Leasemaatschappij Arval.nl, dan hoef je je om de kosten voor brandstof geen zorgen te maken. Ga je met je eigen auto, dan uiteraard wel. Een goede optie kan daarom zijn om met het openbaar vervoer te gaan of om ervoor te kiezen iemand je te laten brengen. Het voordeel aan het laten brengen en halen, is dat je dan geen parkeerkosten hoeft te betalen. Vooral wanneer je langer dan een week op vakantie gaat, kan dit al snel in de papieren lopen.

man-met-koffers

Boek je tickets vooraf

Gemakkelijker en sneller besparen op je vliegtickets kan niet! Door je tickets namelijk ruim van tevoren te boeken, zul je zien dat de prijzen een stuk voordeliger zijn. De reden is dat een vlucht namelijk een bepaald bedrag moet opbrengen. Op het moment dat je dan als eerst je ticket koopt, is de kans op een goedkope ticket vrij groot. Ben je als één van de laatsten, dan is het logisch dat de vraag hoger wordt en ze meer voor de tickets kunnen vragen. De ideale periode om een ticket te boeken, is zo’n 3 tot 4 maanden voor vertrek. UIteraard kan het verschillen per bestemming, maar de kans dat je dan de beste prijs betaald, is relatief groot.

Stoelen reserveren

Het is tegenwoordig heel normaal dat je niet alleen je tickets betaald, maar ook betaald voor de stoelreservering. Omdat je het liefst wel naast elkaar wilt zitten in het vliegtuig, is het aan te raden dit wel te doen. Toch kun je ook hier serieus geld op besparen. Kies je namelijk voor een plek met extra beenruimte, dan betaal je hier bijvoorbeeld meer voor, dan wanneer je kiest voor een plekje achterin het vliegtuig.

De koffers

Het is logisch dat je voor vertrek bezig bent met bijvoorbeeld hoeveel Bar erin een autoband moet omdat je niet met een lekke band op de vluchtstrook wilt komen te staan. Toch is het ook verstandig alvast goed na te denken over de indeling van je koffers. Wist je namelijk dat er bepaalde maatschappijen zijn, waarbij je extra betaald voor een handbagage koffer? Het kan dan in bepaalde gevallen voordeliger zijn een extra grote koffer te boeken, dan een koffer tot 15 kilo en een handbagekoffer.