Schipholtaxi, voor vaste tarieven

Natuurlijk kun je bij Taxibestellen.nl een goedkope Schipholtaxi bestellen. Onze tarieven voor een goedkope taxi naar Schiphol zijn stukken lager dan een reguliere Schipholtaxi. Wij rekenen geen instaptarief of wachtgeld onderweg. Wij werken met vaste prijzen. Bij Taxibestellen.nl weet je dus van te voren al wat de Schipholtaxi gaat kosten.

schiphol-arrivals-departuresEen Schipholtaxi voor een vast en scherp tarief. Van te voren weet je dus al wat de taxi naar Schiphol gaat kosten. Geen verassingen achteraf zoals bagagetoeslag, nachttoeslag of dergelijke! Ook voor het wachten in een file of bij een stoplicht kost je niets extra. Een taxi voor jou alleen, geen deeltaxi. Schiphol taxi, twee woorden die los en samen een andere betekenis hebben maar toch sterk met elkaar verbonden zijn. De mensen achter deze website zitten al meer dan 30 jaar in de taxibranche. Wij weten dat je gewoon een nette taxi naar Schiphol wilt, voor een vast en scherp tarief. Tijden het bestellen van je Schipholtaxi kunt je een keuze maken tussen meteen veilig van te voren betalen met Ideal of creditcard, of als je dat liever wilt, in de Schipholtaxi bij de chauffeur zelf. Dat kan dan contant, per pin of per creditcard.

Onze Schipholservice op een rijtje!

 1. Privé Schipholvervoer
 2. Jij bepaalt hoe laat de Schipholtaxi voor je deur staat
 3. Nette taxi en chauffeur
 4. Van standaard middenklasser taxi tot Mercedes S-Klasse
 5. Zakelijk en VIP taxivervoer
 6. Betalen online, in taxi, contant, pin of creditcard
 7. Engels sprekende chauffeurs
 8. Tot 12 uur gratis de Schipholtaxi annuleren
 9. Flexibel, met name voor groepsvervoer

Hoe en waar de Schipholtaxi bestellen?

Het makkelijkste om bij ons een Schipholtaxi te bestellen is hier. Blijf je op deze pagina dan vindt veel verdere informatie over hoe wij werken. Hoe werkt het bijvoorbeeld als je vanuit het buitenland weer op de luchthaven Schiphol aankomt. Waar vindt je de taxi? Of zijn kinderstoeltjes in een Schipholtaxi verplicht? Hieronder vindt je alle informatie en antwoorden op je vragen.

Bereken je bij ons het tarief voor je Schipholtaxi, dan krijg je een duidelijk keuze te zien van de verschillende soorten Schipholtaxi’s. Heb je een taxi met veel ruimte nodig, bijvoorbeeld voor het gezin en alle koffers, dan klik je op het tarief achter de betreffende taxibus. Hierna vul je alle gegevens verder in zoals je naam, adres, datums etc.

De door jouw verstrekte gegevens behandelen wij natuurlijk betrouwbaar en discreet. Wij gebruiken ze alleen om de ritopdracht te kunnen uitvoeren. Wij zullen nooit iemand zijn gegevens met een derde delen. Wij respecteren en waarborgen je privacy.

Zoek hieronder de informatie die je nodig hebt en lees het even rustig door.

Reserveer van te voren je vervoer

Moet je naar Schiphol met een Schipholtaxi, regel het dan op tijd. Bereken en bestel hier je Schipholtaxi. Je bent er dan zeker van dat er een Schipholtaxi voor je klaar staat en betaal je niet te veel.

Schipholtaxi : Enkele reis of retourtje

Je kan bij ons een taxi naar Schiphol bestellen maar natuurlijk ook vanaf Schiphol. Vaak bestellen mensen een retourtje. De Schipholtaxi komt je ophalen zoals is afgesproken. Bij terugkomst van bijvoorbeeld je vakantie staat de Schipholtaxi weer voor je klaar. Met de wat langere ritten geven wij zelf extra korting als je retour bestelt. Toch even handig om te weten!

Tip: Voorkom oplichting op Schiphol

Taxi naar Schiphol, personenauto of taxibus?

Wil je alleen naar de luchthaven Schiphol dan zal een personenauto natuurlijk al groot genoeg zijn. Voor een taxi naar Schiphol biedt de Taxibestellen.nl verschillende oplossingen. Wij hebben verschillende taxi’s en taxibussen. Ga je met het gezin op vakantie dan zal je al snel een taxibus nodig hebben. Taxibedrijven mogen taxibussen inzetten die maximaal 8 personen buiten de bestuurder kunnen vervoeren. Bij de Taxibestellen.nl vind je drie modellen taxibussen, welke wij voornamelijk als Schipholtaxi gebruiken. Wij hebben de 6 en 8 persoons taxibus. Meer ruimte nodig, dan is er de verlengde 8 persoons taxibus. Reis je dus met 8 personen, 8 koffers en ook nog de nodige handbagage, dan kan je met deze laatste taxibus prima uit de voeten. Een taxibus is er al vanaf 30 euro.

Bereken hier de kosten voor een Schipholtaxi !

Schipholtaxi-taxibus

Waar vind ik de bestelde Schipholtaxi op Schiphol?

Heb je een Schipholtaxi vanaf Schiphol besteld, dan zal onze chauffeur je vlucht in de gaten houden. Hij weet dus precies wanneer je op Schiphol bent geland. Ongeveer 15 minuten na landing zal hij je proberen te bellen om verder af te spreken. Hij zal je precies vertellen waar je Schipholtaxi staat, en hoe je hem makkelijk kunt vinden. Meestal staat hij op èèn van de rijbanen als je de aankomsthal uitloopt.
Voor bedrijven en een ieder die het wilt, heeft de Taxibestellen.nl voor een kleine vergoeding ook een pick-up service. Er zal dan een chauffeur met een naambordje bij de meetingpoint gaan staan om jou of je klanten op te wachten. Eenmaal gevonden zal hij ze netjes naar de taxi begeleiden en meteen naar de bestemming vervoeren.

Onze Schipholtaxi’s staan niet in de rij op de luchthaven zelf. Zou je daar in een Schipholtaxi stappen, dan reken je het bedrag of wat op het einde van de taxirit op de taximeter staat. Deze rit zal dan stukken hoger uit zal vallen dan bij de Taxibestellen.nl. De Schipholtaxi voor de aankomsthal op Schiphol rijden op het hoogste landelijke taxitarief. Ook op zoek naar de goedkoopste taxi naar Schiphol, bestel ook je Schipholtaxi bij Taxibestellen.nl!

Schipholvervoer, privé en zakelijk

Het Schipholvervoer wat wij aanbieden is zowel privé als zakelijk prima in te zetten. Standaard bieden wij je een nette middenklasse auto. Vaak is deze voorzien van luxe, zoals airco en andere technische snufjes. Heb je een hogere wens dan bieden wij het zakelijke taxivervoer. Als je speciale wensen hebt voor een bepaald type Schipholtaxi, laat het ons dan weten. De kans is groot dat wij je kunnen helpen!

Zakelijk Schipholvervoer, netjes en goed geregeld!

zakelijk-werken-schipholtaxiOok voor het zakelijke vervoer is de Taxibestellen.nl een uitkomst. Natuurlijk zetten wij nette Schipholtaxi’s voor je in. Meestal is een standaard middenklasse auto voor het taxivervoer al genoeg. Mocht je toch eens een auto nodig hebben uit het hogere segment zoals een Mercedes of BMW, dan kun je op aanvraag een offerte hiervoor opvragen. De zakelijke klant kan bij ons contant, per creditcard of op rekening rijden.

Ervaring zakelijk taxivervoer.

Onder zakelijk taxivervoer verstaan wij niet alleen Schipholvervoer. Buiten onze Schipholtaxi kan je ook denken aan Road trips, congresservice etc. Wij helpen je graag met het inplannen van verschillende aankomsten op Schiphol voor grotere groepen. Dit doen wij op een zo efficiënt mogelijke manier, zodat de mensen zo min mogelijk hoeven te wachten tot zij gezamenlijk naar de bestemming vervoerd kunnen worden. Buiten groepen die overkomen op Schiphol kan je denken aan meetings, congressen etc. Heb je speciale wensen voor bijvoorbeeld een bepaald model Schipholtaxi of andere wensen dan horen wij het graag en zullen je altijd proberen behulpzaam te zijn.

Extra service, opwachten bij de Meetingpoint

Standaard zijn onze tarieven op basis van telefonisch contact na landing. Als extra service bieden wij op de luchthaven Schiphol ook de pick-up service aan. Het kan zo zijn dat je bijvoorbeeld een zakelijke klant door een chauffeur wilt laten verwelkomen. Er kan dan binnen in de centrale hal bij de Meetingpoint een taxichauffeur gaan staan met een naambordje of logo van het bedrijf. Als de chauffeur de klant heeft gevonden, zal hij deze meteen netjes en zonder omwegen naar de plaats van bestemming vervoeren. Vaak is de chauffeur met zijn taxi het eerste waar gasten mee te maken krijgen met hun bezoek aan Nederland. Wij zorgen dan ook dat dit representatief en vriendelijk gebeurt. Wij adviseren de Meetingpoint in plaats van de gate. Dit doen wij omdat de mensen vaak uit een andere uitgang komen dan staat aangegeven.

Om de Meetingpoint te vinden kunnen de gasten gewoon de bordjes op Schiphol volgen. Het is te herkennen aan rood met witte vlakken en taxichauffeurs die mensen staan op te wachten.

Waar en hoe betalen.

Standaard kun je onze Schipholtaxi betalen met contant geld, per pin of per creditcard. Ook kun je door middel van vooruit betaling de Schipholtaxi betalen. Voor het bestellen van een taxi voor grotere ritten of een taxibus vragen wij om vooruit betaling. Dit doen wij omdat de taxi of taxibus dan speciaal voor je gereserveerd zal worden. Zeker in drukkere tijden zoals vakanties is er veel vraag naar taxibussen. Om er zeker van te zijn dat je daadwerkelijk de taxibus voor de deur hebt staan, vragen wij daarom vooruit te betalen. Wij weten dan zeker dat het een serieuze aanvraag is, en jij bent er zeker van dat de taxi op tijd klaar staat. Bij ons kan je altijd tot 12 uur van te voren je taxi annuleren. Bij een vooruit betaalde rit storten wij het geld natuurlijk weer volledig terug op je rekening.

Taxibestellen.nl geen deeltaxi. Schipholtaxi voor jou alleen!

Een privé taxi voor jou alleen. Een nette personenwagen of een taxibus. Bestel je een taxibus voor meerdere personen dan kan dat zelf voordeliger zijn dan een deeltaxi (gedeelde Schipholtaxi). Een gedeelde taxi weegt voor de meeste mensen niet op tegen al dat gedoe. Met gedoe bedoelen wij dat je niet zelf mag bepalen hoe laat de Schipholtaxi voor de deur zal staan. Buiten dat, reis je met verschillende vreemde reizigers. De chauffeur zal een langere route nemen om iedereen op te halen. Het kan dus zomaar zijn dat je twee uur eerder van huis af moet vertrekken om iedereen op te halen. Bestel je bij ons een Schipholtaxi dan bepaal je zelf hoe laat je wilt worden opgehaald.

Komt je na een vakantie weer terug op Schiphol, dan zal je Schipholtaxi na landing meteen weer voor je klaar staan. Bestel je een deeltaxi dan zullen eerst alle mensen van verschillende vluchten zich moeten hebben gemeld. Dat houdt dus weer in dat je wel tot twee a drie uur kunt gaan wachten. Wil jij nog een deeltaxi ?

Alle taxivergunningen in orde!

Natuurlijk zijn van al onze Schipholtaxi’s en van onze chauffeurs de papieren in orde. Wij beschikken zelf over de benodigde vergunningen zoals een ondernemers vergunning Taxi van de KIWA. Natuurlijk staan wij ook netjes bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als taxiondernemer. Veel internet bedrijven bieden taxidiensten aan zonder dat ze ook maar zelf een taxi hebben rijden. Het gaat ze alleen maar om de commissies die ze doorrekenen naar de taxichauffeur.

Personenvervoer op maat.

Bij de Taxibestellen.nl kun je terecht met al je vragen en wensen. Heb je speciale verzoeken omtrent het taxivervoer dan staan wij klaar om met je mee te denken. Wij helpen graag mee met het realiseren van wensen en verzoeken. Wil je bijvoorbeeld voor je bedrijf met de taxi verschillende adressen langs rijden. Moeten er medewerkers worden opgehaald op verschillende adressen, of komen er veel verschillende vluchten aan op Schiphol, dan staan wij klaar met het organiseren daarvan. Buiten onze service voor de Schipholtaxi, denken wij ook graag met je mee. Flexibiliteit is ook een kenmerk van ons. Je kunt denken aan een groot vervoersschema wat tot op het laatst steeds moet worden bijgesteld. Een klant van ons, Talpa.tv had een opdracht waarin tot de laatste minuut op Schiphol taxiritten werden gewijzigd. Voor de Taxibestellen.nl geen probleem en geen extra kosten. Wij helpen je gewoon graag!

Groepsvervoer, congressen en buitenlands vervoer

Buiten een Schipholtaxi kun je ook denken aan personenvervoer voor congressen zoals in de RAI of de jaarbeurs in Utrecht. Met groepsvervoer valt te denken aan bijvoorbeeld een bedrijfsuitje vanaf het bedrijf naar Amsterdam. De taxi’s vervoeren jullie op de afgesproken tijden netjes heen en weer. Dus een drankje met een bedrijfsuitje kan gerust worden genuttigd.

Is er een taxi nodig voor bijvoorbeeld een rit vanaf Schiphol naar Antwerpen of Brussel, dan is dat voor ons ook geen enkel probleem. Zelfs op het laatste moment kunnen wij een auto binnen 15 minuten ter plaatse hebben. Ook voor dit soort taxiritten gelden weer onze vaste tarieven!

Luchthaven Schiphol, netjes bij de vertrekhal.

Reis je met onze taxiservice naar de luchthaven, dan zal de chauffeur netjes voor de vertrekhal even helpen met de bagage. Het taxivervoer mag op de luchthaven Schiphol voorbij de slagboom zodat je precies voor de vertrekhal komt te staan. Dichterbij kan niet en je hebt meteen een bagage karretje voor het pakken. Geen gesleep of geloop dus. Dichter bij de bestemming kan niet en je kunt zo richting departures lopen.

Terug op Schiphol, aankomsthal rechtdoor.

Kom je weer terug van een heerlijke vakantie, dan zal de Schipholtaxi weer netjes voor je klaar staan. De taxichauffeur zal je na landing van het vliegtuig even bellen om buiten af te spreken. Meestal is het vanuit de arrivals de aankomsthal doorlopen over het Schiphol-Plaza heen rechtdoor. Daar loop je richting de short stop parking. De chauffeur zal het je duidelijk uitleggen.

Taxitarieven, hoe zit dat?

In Nederland bent je in principe beschermt tegen prijs excessen. Dat geldt dus ook voor een rit met een Schipholtaxi. De wet zou je dus moeten beschermen tegen te hoge taxitarieven voor een taxirit. De taxiwet maakt voor taxi’s die maximaal 8 personen mogen vervoeren een onderscheid tussen personenwagen en taxibussen. Deze tarieven bestaan uit een starttarief, een tijdtarief tijdens de taxirit en bij bijvoorbeeld file of een stoplicht. Tenslotte is er ook een kilometer tarief. Dit alles samen zit verwerkt in het landelijke toegestane taxitarief. Een taximeter is eigenlijk een kleine computer die het tarief nauwkeurig registreert. Taxibedrijven zijn verplicht hun taximeter elk jaar te laten controleren/ijken bij een erkend bedrijf zoals het Nederlands Meet Instituut (N.M.I.) of een erkend inbouw centrum. Een aanvraag kan je hier indienen.

Tijdens dit schrijven in 2016 gelden de volgende maximum taxitarieven:

Personenauto max. 4 passagiers

 • Max. starttarief € 2,97
 • Max. kilometertarief € 2,18
 • Max. tijdtarief per minuut € 0,36

Taxibus max. 8 passagiers

 • Max. starttarief € 6,04
 • Max. kilometertarief € 2,75
 • Max. tijdtarief per minuut € 0,41

Bovenstaande tarieven zijn dus de maximaal toegestane tarieven en gelden voor al het personenvervoer (taxi) wat met een taximeter rijdt. Ook de Schipholtaxi valt dus onder deze wet. Er mogen wel lagere taxitarieven worden berekend wat de Taxibestellen.nl dus ook voor je doet. De Taxibestellen.nl werkt met vaste tarieven. Je weet dus van te voren al wat je kwijt bent aan een taxiritje naar Schiphol. Geen toeslagen gewoon 24/7 hetzelfde bedrag! Kijk en vergelijk de tarieven voor een Schipholtaxi, net als je stroom leverancier of telecom aanbieder! Meer weten over de taximeters en de NMI, kijk dan hier even.

De Taxibestellen.nl : U wilt toch ook niet teveel betalen?

Plattegrond van Schiphol

Het is altijd makkelijk om voor vertrek even op de plattegrond van Schiphol te kijken. Schiphol is immers in de loop der jaren zo gegroeid, dat als u er voor de eerste keer komt je echt niet weet waar je bent. Kijk dus even rustig waar bijvoorbeeld jou vertrekhal zit en waar de winkels zijn.

plattegrond-schiphol

arrivals-departures-schiphol

Aankomst en vertrektijden Schiphol

Wil je de verrek of aankomsttijden van een vlucht volgen dan kunt je dat hier doen. Wat ook erg makkelijk is als je een smartphone hebt, is de mobiele app. Je kunt dan altijd makkelijk en overal alle vluchten in de gaten houden. Gewoon even zoeken op Schiphol en installeren.

Waar rijdt de Taxibestellen.nl allemaal?

De Schipholtaxi’s van de Taxibestellen.nl rijden door heel Nederland en ook nog daarbuiten. Je kunt dus gerust een taxi naar Schiphol bestellen van uit elke plaats of dorp in Nederland. Of het nu Amsterdam, Almere of Groningen is, het maakt allemaal niets uit. Na het bestellen plannen wij je rit in. Vervolgens gaan wij ervoor zorgen dat er op tijd een Schipholtaxi bij je voor de deur staat. Wij weten en begrijpen dan ook heel goed dat je op tijd op Schiphol moet zijn. Als geen ander begrijpen we dat je absoluut je vlucht niet wil gaan missen. Mocht je enige twijfel hebben dan kan je ons gerust een avond voor de afgesproken ophaaltijd nog even bellen. We lopen dan gewoon de rit nog even met je door.

Schipholtaxi Amsterdam, Utrecht Almere het Gooi

We schreven het al eerder. De Taxibestellen.nl komt overal. Omdat wij heel Nederland in postcode gebieden hebben verdeeld, betaal je altijd per postcode gebied. Omdat er in Amsterdam veel gebruik wordt gemaakt van een Schipholtaxi, zijn er extra veel zones gemaakt, met ieder zijn eigen tarief. In Utrecht is er de taxicentrale, de UTC, welke je natuurlijk ook graag naar Schiphol vervoert. Toch boeken de mensen graag bij ons. Gewoon makkelijk en zeker. Wij zetten ons beste beentje voor of je nu in Utrecht of het Gooi woont, het maakt ons allemaal niet uit.

De luchthaventaxi voor Schiphol

Met inmiddels al meer dan 30 jaar ervaring in de taxibranche weten de mensen achter de Taxibestellen.nl wel wat de klanten willen. Gewoon een nette taxi met chauffeur die je voor een nette prijs naar en van Schiphol vervoert. Onze taxiservice is dan ook speciaal gericht op onze luchthaventaxi voor Schiphol. Wij zorgen dat je op tijd je vlucht kan halen en voor de terugkomst volgen wij je vlucht tot op de minuut. Wij weten dus precies wanneer je weer op Nederlandse bodem bent. Onze chauffeur zal je na landing gaan bellen om verder af te spreken.

Parkeren op Amsterdam Schiphol Airport

Liever met de eigen auto? Voor veel mensen zal dat i.v.m. de bagage niet lukken. Jonge gezinnen zitten al snel met drie of vier personen en hetzelfde aantal koffers. Een taxibus is tegenwoordig echt niet meer zo duur. Als je alles afweegt geeft het veel gemak en minder gestress voor een vakantie. Parkeren op Schiphol is duur. Daarbij komt je brandstof en moet je ook nog eens met een pendelbus heen en weer naar de vertrek en/of aankomsthal. Onze taxiservice zet je precies voor de vertrekhal neer. Bij terugkomst op Schiphol staat onze Schipholtaxi vlak voor de aankomsthal weer op je te wachten.

Voordelen met Schipholtaxi naar Schiphol

 1. Minder stress
 2. Thuis makkelijk bestellen
 3. De Schipholtaxi stopt precies voor de vertrekhal op Schiphol
 4. Jij bepaalt de ophaaltijd
 5. Geen gedoe met bagage
 6. Bij terugkomst staat de Schipholtaxi vlak bij aankomsthal weer klaar
 7. Eventuele Schiphol pick-up service
 8. Zekerheid, nette wagen met chauffeur
 9. Je kunt tot 6 uur van te voren kosteloos annuleren
 10. Betalen hoe je wilt, contant, vooraf, creditcard etc.
 11. En natuurlijk sturen wij een nette taxichauffeur

Nadelen

Tja, de nadelen. Eigenlijk kunnen we er maar èèn bedenken en dat is dat de taxi misschien iets duurder zal zijn, dan de rit met je eigen auto. We schrijven hier “misschien” omdat als je met een groot gezelschap reist, je al snel met twee auto’s moet rijden. Als je daar de brandstof en het parkeren bij op telt dan zal het om het even zijn. Daarbij meegenomen is het ook meer gedoe. Je moet de auto op lang parkeren zetten, of op een andere parkeerplaats. Daarna moet je dus nog met alle bagage met de pendelbus naar Schiphol Centrum. Kom je weer terug op Schiphol, dan ben je meestal wel moe van de vlucht en is dit niet de ideaalste manier van reizen.

Nadelen zo maar in een Schipholtaxi stappen

We willen je toch graag even meegeven wat de nadelen zijn om zo maar op Schiphol in een taxi te stappen. De taxistandplaats op Schiphol is buiten bij de aankomsthal bij het Schipholplaza. Vroeger kon je er vanuit gaan dat het allemaal wel goed zat. Je kon je er met goed fatsoen gewoon in de eerste de beste Schipholtaxi stappen. Tegenwoordig na alle veranderingen door de taxiwet in het jaar 2000 is het er niet beter op geworden. Er rijden taxi’s middels een aanbesteding en de “vrije rijders “. Zeker die laatste categorie neemt het niet zo nauw met service en fatsoen. Om het maar bot te zeggen, klanten worden regelmatig opgelicht met hoge tarieven en grofweg een langere route te nemen.

Taxi naar Schiphol, Taxi Schiphol

Ervaar het gemak van voordelig vooraf je taxi naar Schiphol te bestellen. Je geeft bij de Taxibestellen.nl je postcode en huisnummer in en weet meteen het taxitarief naar en van Schiphol. Vervolgens maakt je een keuze uit een taxi of taxibus en gaat over tot het bestellen van een Schipholtaxi.
Natuurlijk kan je ook een taxi vanaf Schiphol of een retourtje bij ons bestellen.

Goedkoopste Taxi Schiphol, betrouwbaar en discreet ?

Mensen zoeken op veel verschillende zoektermen. Goedkoopste Taxi Schiphol is er een van. Wij van de Taxibestellen.nl pretenderen niet de goedkoopste te zijn maar ook zeker niet de duurste. Wij hanteren een net tarief voor een rit met een Schipholtaxi. Je krijgt daarvoor een nette taxi met chauffeur. Bovendien zijn wij betrouwbaar wat toch erg belangrijk is voor als je op tijd je vlucht wilt gaan halen. Betrouwbaarheid en discretie staan bij ons hoog in het vaandel. Wij gaan dan ook secure om met je gegevens. Wij zullen jouw gegevens nooit aan andere verstrekken en zullen er niets anders mee doen dan je taxiritten uitvoeren. Daarna zijn ze verdwenen!

Een Taxi Amsterdam Schiphol

Amsterdam ligt natuurlijk maar op een steenworp vanaf Schiphol. De meeste ritten komen dan ook vanuit onze hoofdstad. Voor drie tientjes heb je al een privé Schipholtaxi. Heb je veel koffers dan raden we je aan om een taxibusje te bestellen. Wil je onderweg op de route naar de luchthaven vrienden of collega’s ophalen, geen probleem. Boek gewoon je taxi en geef het ons even door bij de opmerkingen. Wij geven je voor je taxi van Amsterdam naar Schiphol een scherp prijs voorstel!

Algemeen informatie over Schiphol en Schipholtaxi’s.

Vliegveld Schiphol nummer 13 luchthavens wereld

Volgens Skytrax welke in Londen gevestigd is, is de winnaar van de World Airport Awords 2016 de luchthaven Singapore Changi. Deze prijs is ook wel bekend onder de naam Passenger’s Choice Awards . Helaas komt Amsterdam Schiphol Airport niet verder dan een 13e plaats.

Rondselaars op luchthaven Schiphol

Soms geloof je je ogen niet als je op Schiphol rond loopt. Er lopen ronselaars rondt die hun taxidiensten proberen aan te smeren. Met name de argeloze toerist is hiervan vaak de dupe. Na veel problemen is het sinds 2016 verboden om als taxichauffeur diensten aan te bieden. De aanpassing van de plaatselijke verordening heeft er wel toe geleid dat het nu een stuk rustiger is geworden met ronselaars. Er staan dan ook boetes op het overtreden hiervan. Toch laat de Marechaussee het nog steeds gebeuren. Buiten dat deze ronselaars de goedwillende taxibedrijven benadelen, lichten ze ook nog eens de klanten op. Deze ronselaars die zich voor taxichauffeur uitgeven schromen niet om een langere route te nemen en rekenen soms meer dan honderd euro voor een ritje naar Amsterdam!

Schiphol personenvervoer, anders dan voor jaar 2000

Helaas is niet alleen de situatie omtrent het taxivervoer op Schiphol veranderd. Sinds in het jaar 2000 de wet deregulering taxi is ingegaan is er een ware wildgroei gekomen.

De eerste jaren waren er veel problemen met de taxichauffeurs. Er kwamen chauffeurs die de Nederlandse taal niet goed kunnen, oude slechte taxi’s en buitengewoon asociaal gedrag naar klanten. Anno 2016 is er eigenlijk helaas niet veel veranderd.

Aan toegang tot de taximarkt is het enerzijds moeilijker gemaakt en anderzijds ook weer makkelijker. Met ingang van de taxiwet 2000 zoals deze precies wordt genoemd, mocht eigenlijk iedereen met een geldig rijbewijs een taxi gaan besturen. Dat is dan middels zwaardere eisen voor het behalen van een chauffeurspas aangescherpt. Helaas rijden de gelukzoekers die toen zijn gestart nog steeds rond en praten amper fatsoenlijk Nederlands.

Ook zijn er in grote steden zoals Amsterdam zogenaamde TTO standplaatsen gekomen. Hoewel de wet voorschrijft dat elke taxi vrijelijk toegang moet hebben tot elke taxistandplaats in Nederland, is daar dus een halt toe geroepen. Chauffeurs dienen aangesloten te zijn bij een zogenaamde TTO, welke hun aangesloten leden controleert en in het uiterste geval royeert. Natuurlijk zijn hier ook weer kosten mee gemoeid welke de taxiondernemer moet betalen.

Je zult wel begrijpen dat het er met een verdubbeling van het aantal taxi’s niet leuker mee is geworden. De concurrentie is moordend en klanten worden dan ook vaak opgelicht. Zeker vanaf de standplaats op Schiphol voor het Schiphol Plaza, stappen vaak argeloze toeristen in die zelfs via Rotterdam naar het centrum van Amsterdam gereden worden!

Neem dus geen risico en bestel je Schipholtaxi vooraf. Gewoon makkelijk thuis online of vanaf je mobiele telefoon!

Antwoorden op veel vragen

Hoe lang van te voren moet je het vervoer bestellen?

Het beste om de Schipholtaxi te bestellen is zodra je alle reisgegevens binnen hebt. Je bent er dan zeker van dat het is geregeld en hebt eventueel voldoende tijd om de betaling in orde te maken. Toch kun je zelfs tot kort voor vertrek ons een belletje geven om snel een Schipholtaxi te bestellen.

Kunnen we onderweg familie of vrienden ophalen?

Natuurlijk kan dat. Als je ons even een email stuurt met de adressen, dan maken wij een passende offerte. Ga je akkoord, dan berekenen wij de reistijd en zal de Schipholtaxi alle adressen langs rijden.

Kinderzitjes in een taxi

In een taxi zijn kinderzitjes niet verplicht. Volgens de wet mogen kinderen die ouder zijn dan drie jaar op de achterbank met een autogordel worden vervoerd. Zijn de kinderen jonger dan drie jaar, dan mogen ze zelfs zonder gordel achter in een taxi worden vervoerd. Je kunt een kleintje dus ook op schoot nemen. Op een stoel voorin mogen alleen kinderen zitten die langer zijn dan 1,35 m en met een normale gordel worden vervoerd.

Opwachten op Schiphol, hoe werkt dat?

Onze tarieven zijn gebaseerd op telefonisch contact na de landing. Wij houden je vlucht in de gaten en bellen je ongeveer een kwartiertje na landing op om verder af te spreken. Wil je binnen worden opgewacht bij de meetingpoint of de gate dan kan dat ook.

Tegen een kleine vergoeding zal er een chauffeur gaan staan met een naambordje om jou of je klant op te wachten. Vervolgens zal hij je begeleiden naar de taxi om je meteen naar de bestemming te vervoeren. Ons advies is in dit geval om de meetingpoint te nemen als ontmoeting-plaats. Dit omdat het met opwachten bij de gate te vaak voorkomt dat mensen uit een andere gate komen lopen dan door Schiphol wordt aangegeven.

Handige links:

Taxi 4.8 5 12597
Taxibedrijf Taxibestellen.nl Schiphol taxi 4.8 stars, based on 12597 reviews