Bereken de kosten van een Schiphol taxi

Onze tarieven gelden 7/24 en er komen geen verassingen achteraf meer bij. Vast tarieven naar Schiphol door heel Nederland tot meer dan de helft goedkoper dan een reguliere taxi!
Voer de volledige Postcode en het aantal personen in en bereken meteen de kosten  voor een Schipholtaxi!

call center airporttaxi

Wij hanteren een lager tarief dan het wettelijk maximum.

Dit verschil kan oplopen tot meer dan 100 % van de normale ritprijs als het om grotere taxiritten gaat. Op een ritje van Schiphol naar bijvoorbeeld Amsterdam kan je zomaar 10 euro besparen. Onze tarieven liggen van te voren vast en gelden 24/7. Er komen geen verassingen meer bij zoals wachtgeld of bagage toeslag etc.

Normaal gesproken rijden de taxi’s met een taximeter.

Bij ons betaalt je een lager tarief dan dat je op een standplaats in een Schipholtaxi stapt. Op een standplaats betaal je meteen al een zogenaamd instaptarief, van ongeveer 2,95 euro. Daarna vertrekt de taxi en betaalt je het maximum wettelijk tarief per kilometer van 2,17 euro per km. Komt je in de file, dan betaalt je ook nog eens wachtgeld van rond de 0,36 euro per minuut. Bij Taxibestellen.nl betaal je gewoon van A naar B voor een vast tarief!

 Kosten taxi landelijk taxitarief 

Waarom zit er zoveel verschil in taxitarieven ?

Er bestaat in Nederland alleen een maximum taxitarief. Jaren lang is het zo geweest dat bijna elke taxi hier gebruik van maakte. Sinds de taxwet personenvervoer in het jaar 2000 is aangepast is er wel wat meer concurrentie gekomen. Het was de bedoeling van de minister dat er op de taxistandplaatsen taxi’s zouden staan met allemaal verschillende tarieven. Helaas gebeurd dit nauwelijks, en gaan klanten ook niet alle taxi’s aflopen om te zien wie het goedkoopste is. Mede door de grote toestroom van Schipholtaxi’s kunnen de chauffeurs door de lange wachttijden en hoge kosten bijna niet anders dan het hoge tarief hanteren.

Hoe kan het dan dat Taxibestellen.nl goedkoper is

Omdat wij niet uren staan te wachten op een taxirit en alleen Schipholvervoer rijden, kunnen wij de ritten goedkoper aanbieden. Ook lukt het ons de onbezette kilometers lager te houden dan veel andere taxi’s. De meeste rijden een rit en rijden vervolgens weer leeg terug. Efficiëntie en kosten reductie is in de taxibranche nog ver te zoeken. Bespaar dus ook op je taxikosten en boek je Schipholtaxi gewoon thuis achter je computer!

Schipholtaxi tarieven verschil taxi en taxibussen

Voor taxi’s en taxibussen mogen er verschillende tarieven gerekend worden. Zo zijn er verschillende instaptarieven, wachttarieven en prijzen per kilometer. Wij bij Taxibestellen.nl hanteren geen apart instaptarief en ook nog een wachttarief. Gewoon een vast tarief, file of niet, stoplicht op niet. All inclusive dus, net als je vakantie!

Wettelijke taxitarieven 2017

Soort taxivervoerMaximum starttariefMaximum kilometertariefMaximum tijdtarief (per minuut)
Personenauto (maximaal 4 passagiers)€ 2,98€ 2,19€ 0,36
Busje (5 tot 8 passagiers)€ 6,06€ 2,76€ 0,41

Betrouwbare Schipholtaxi, op tijd en een goed tarief

Hoewel veel mensen alleen maar de goedkoopste Schipholtaxi zoeken moet er ook niet aan de betrouwbaarheid voorbij gegaan worden van het taxibedrijf. Wij begrijpen dat het klanten niet veel uitmaakt dat ze in een oudere taxi vervoerd worden, zolang ze maar van A naar B komen. Maar op tijd rijden en je vlucht niet willen missen is natuurlijk een stuk belangrijker dan een paar euro besparen. De mensen achter Taxibestellen.nl zitten al meer dan 30 jaar in het vak en doen hun uiterste best om alles goed te laten verlopen.

Onze Tips voor als je even verder wilt kijken

Let op bij website’s dat de website meteen al een goed gevoel geeft. Kijk ook of het adres van het taxibedrijf op de website staat, want staat dat er niet kan je je afvragen waarom niet. Bel ze even op en vraag dingen zoals de tarieven gelden die 24 uur per dag, en zijn dat vaste tarieven zonder toeslagen.

Taxibestellen.nl: Scherpe tarieven en goed Schipholvervoer!