Hoe bereidt u zich goed voor op een vakantie naar Australië?

Op vakantie gaan kan een van de meest ontspannende dingen zijn om te doen, vooral omdat wij de laatste jaren niet goed van onze vakanties naar het buitenland hebben kunnen genieten. Gelukkig is dat nu weer mogelijk en zijn de meeste grenzen weer open, zoals die van Australië. De voorbereiding van een verre reis naar Australië is echter het belangrijkste onderdeel om de echte vakantie zo ontspannen en stressvrij mogelijk te maken. Hier vindt u enkele tips om uw reis naar Australië zo goed mogelijk voor te bereiden en hoe u het verplichte visum moet aanvragen.

Taxi

Kom op tijd aan op het vliegveld met een taxi

De meest relaxte manier om een vakantie te beginnen, zeker als u lang in het vliegtuig moet zitten, is om met de taxi naar Schiphol te gaan. Dan hoeft u ook geen extreem hoge parkeerkosten te betalen voor langparkeren, en kunt u zonder stress op tijd aankomen bij het vliegveld. U hoeft dan ook niet afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer en uw bagage niet te sjouwen in de trein. Als u van tevoren uw taxi bestelt, weet u altijd zeker dat u ruim op tijd aankomt bij het vliegveld en hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw vlucht naar Australië zult missen.

Zorg ervoor dat u uw visum op orde heeft

Het is altijd belangrijk te weten welke documenten u eventueel nodig heeft om Australië binnen te komen. Nederlanders kunnen gebruik maken van een eVisitor visum om Australië binnen te komen. Een eVisitor is een elektronische reistoestemming dat gelinkt is aan uw paspoort. Deze is bedoeld voor toeristische doeleinden, maar kan ook gebruikt worden voor zakelijke reizen en het bezoek van vrienden of familie. Een eVisitor visum Australië is geldig voor 1 jaar en mag onbeperkt gebruikt worden. Elke verblijf in Australië mag maximaal maar 3 maanden duren.

U kunt het beste ver vóór uw vertrek uw visum aanvragen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan bij de gate als u in het vliegtuig wilt stappen. Zonder geldig visum Australië zult u niet worden toegelaten op de vlucht. Het is nooit ideaal om last minute een visum aan te vragen, want er zijn vaak wachttijden en het kan veel stress veroorzaken als u niet weet of u al dan niet op het vliegtuig kunt vertrekken voor uw vakantie. Een eVisitor wordt gemiddeld binnen enkele uren toegekend, maar dit kan soms ook langer duren.

Bedenkt wat u wilt doen op vakantie

Omdat Australië zo’n groot en divers land is, is het goed om te weten waar u wilt landen, wat u wilt doen en hoe lang u in Australië zult verblijven. Zo haalt u het meeste uit uw reis en kunt u volop genieten. Verdiep u in de verschillende activiteiten die u wilt zien en specifieke bezienswaardigheden die u wilt bezoeken. Houdt u meer van het bezoeken van steden, maar wilt u toch ook wel aan het strand liggen en van het heerlijke weer genieten? Dan is Sydney of Melbourne een mooi startpunt. Wilt u toch liever genieten van de prachtige landschappen en natuur in Australië, dan wilt u Tasmanië misschien wel overwegen. Met een eVisitor visum mag u ook naar Tasmanië reizen. Of als u de Aboriginal-cultuur wilt leren kennen, is het misschien interessant om een bezoek te brengen aan Uluru.

Vervoer vanaf het vliegveld in Australië

Als u dan eenmaal geland bent in Australië na een lange vlucht, wilt u zo snel en soepel mogelijk naar uw accommodatie. Het is verstandig om van tevoren u te informeren over hoe u van de luchthaven naar uw accommodatie kunt komen.
Aangezien de vlucht zo lang is, wilt u misschien gewoon de gemakkelijkste en meest ontspannen manier nemen, een taxi. Die brengt u meteen naar uw verblijf en u hoeft niet na te denken over welke bus of trein u moet nemen.
Als u meer energie hebt of wat geld wilt besparen, kunt u natuurlijk ook een bus of trein naar het centrum nemen en daar naar uw hotel gaan. U kunt ook overwegen een auto te huren, wat een goede optie is als u voor langere tijd in het land verblijft en meer dan één stad of plaats wilt verkennen. Welk vervoer u ook neemt, een taxi, de bus of een gehuurde auto, het is goed om dit te weten voor u in Australië land.

 

Met uw taxi naar het vliegveld geregeld en een visum op zak, zal het begin van een reis naar Australië stressvrij en ontspannen verlopen.