Taxi en Schiphol taxi

Goedkope Schiphol taxi, alles voor taxivervoer, tarieven en tips.

Lees alles over Taxivervoer, onze Taxibussen en de Schipholtaxi

 • Taxi en taxibussen !
 • Vaste, lage tarieven !
 • Contant, pin, creditcard, Ideal.
 • Gratis annuleren *
 • Vervoer door heel Nederland !
 • Al meer dan 30 jaar taxivervoer !
 • Goedkope Schiphol taxi

036-200 22 65

Landelijk Schipholvervoer.

Dag en nacht overal van en naar toe !

Kosteloos annuleren

Altijd gratis annuleren

Je kunt de reservering tot de avond voor vertrek kosteloos annuleren. Je weet zeker dat er een kwaliteitstaxi komt voorrijden. Deze is voorzien van alle benodigde vergunningen.

Voordelig en voor een vast tarief je taxi naar Schiphol bestellen, een personenauto of taxibus vanaf je woonplaats naar een andere woonplaats, bij Taxibestellen.nl kun je zonder risico en voordelig een Schiphol taxi bestellen.

Scherpe en vaste tarieven

Altijd een vast prijs voor al je vervoer, ook je taxi naar Schiphol.

Taxibestellen.nl staat voor goed taxivervoer voor een scherp en vast tarief. Geen verassingen achteraf, gewoon voor aanvang taxirit al weten wat de rit gaat kosten, dus ook voor een Schiphol taxi.

Net als je energiekosten, kun je op internet ook op je taxikosten besparen !

Wat kost een taxi van Schiphol Den Haag?

Taxi Den Haag Schiphol v/a: €65,00 afhankelijk taxi of taxibusje en het aantal personen. Een taxi vanaf Den Haag is tot 23 uur de avond voor vertrek te bestellen.

Wat kost een taxi ?

Bereken hier boven je vast taxitarief

Wat kost een taxi naar Schiphol?

Een taxi naar Schiphol kost 30 euro vanaf Amsterdam Sloten met een personenwagen. Met een taxibus ligt het tarief gemiddeld op 40 euro. Afhankelijk van de afstand van de woonplaats tot Amsterdam Schiphol wordt het tarief berekend.

Wat kost een taxi naar Amsterdam?

Een taxi naar Amsterdam en Amsterdam Airport Schiphol kost gemiddeld €45,00. Het tarief is afhankelijk van de exacte afstand en of je kiest voor een taxi of een taxibusje.

Wat kost een taxi van Schiphol Amersfoort?

Bij Taxibestellen.nl boekt u al voor slechts €85,00 een taxi van Schiphol naar Amersfoort. Het enige wat u hoeft te doen is het aantal personen waarmee u reist aan te geven en vervolgens kunt u de taxirit boeken!  Annuleren is gratis tot de avond voor vertrek.

Wat kost een taxi van Schiphol naar Zwolle?

Een Schiphol taxi Zwolle kost €165,00 met een personenwagen. Dit is een vanf prijs. Bereken zelf wat de exacte prijs is doormiddel van het juist aantal personen op te geven en het vervoermiddel te selecteren.

Scherpe en vaste tarieven

Altijd een vast prijs voor al je vervoer, ook je taxi naar Schiphol.

Taxibestellen.nl staat voor goed taxivervoer voor een scherp en vast tarief. Geen verassingen achteraf, gewoon voor aanvang taxirit al weten wat de rit gaat kosten, dus ook voor een Schiphol taxi.

Net als je energiekosten, kun je op internet ook op je taxikosten besparen !

Taxi of ruimte in een taxibus

Taxivervoer naar Schiphol of avondje uit in Amsterdam

Hoewel voor de meeste mensen een personenwagen al genoeg is voor bijvoorbeeld het vervoer naar Amsterdam of Schiphol,  beschikken wij natuurlijk ook over taxibussen. In een personenwagen mogen 4 passagiers worden vervoerd.

Maximum bagage

Het maximum aan bagage in een personenwagen is 2 grote koffers en 2 kleine plus nog wat handbagage. Als er meer bagage mee moet voor in een taxi naar Schiphol, zal er echt voor een taxibusje moeten worden gekozen.

Lees hier onder alles over onze taxibussen !

Verschillende soorten taxibussen

Ben je met een gezin of moet er gewoon veel bagage mee, zoals golftassen of misschien wil je de hond wel meenemen in zijn bench. Dan zijn de taxibussen waar maximaal 8 passagiers in mee mogen de oplossing. Bij Taxibestellen.nl vind je verschillende modellen bussen, zoals de 6 en 8 persoons bus.

Met gezin op vakantie

Ga je met een aantal personen op vakantie dan zal je al snel een taxibus naar de luchthaven nodig hebben. Wij hebben verschillende Schipholtaxi’s dus dus is er altijd een oplossing voor je. Taxibedrijven mogen bussen inzetten die maximaal 8 personen buiten de bestuurder kunnen vervoeren.

Bestel on-line en bespaar ook op je taxirit !

Voor meer ruimte de taxibus XL

Meer ruimte nodig, dan is er de verlengde 8 persoons taxibus. Reis je dus met 8 personen, 8 koffers en ook nog de nodige handbagage, dan kan je met deze laatste bus prima uit de voeten. Een taxibus is er al vanaf 30 euro.

Taxibus als Schipholtaxi ook goedkoper

Wij bieden het vervoer naar het vliegveld een stuk goedkoper aan dan de landelijke maximum tarieven. Het tarief voor een bus ligt normaal een stuk hoger dan voor een personenwagen. Bij ons kan het voordeel wel tot 50% oplopen, zonder verassingen of andere bijkomende kosten.

 

Vliegveldservice heel Nederland

Luchthavenvervoer

Schipholtaxi, taxi naar Schiphol

Met Schiphol als grootste luchthaven van Nederland is een Schipholtaxi het meest geboekt. Een taxibus als je met meerdere reizigers bent. Met onze vaste tarieven naar of vanaf  Amsterdam Schiphol heb je zekerheid voor goed vervoer.

Op de heenreis zal de chauffeur netjes voor de aankomsthal parkeren. Met de karretjes vlakbij loop je zo met de bagage naar je luchtvaartmaatschappij.

Taxi of taxibus naar Rotterdam Airport

Een taxi of taxibus naar Rotterdam Airport verzorgen wij ook weer voor een scherp en vast tarief. Geen instaptarief of extra bagage geld, gewoon een all-inclusive tarief net als een vakantie.

Reserveer je vervoer naar Rotterdam The Hague Airport makkelijk van te voren als je alle vluchtgegevens compleet hebt.

Taxi Eindhoven Airport

Luchthaven Eindhoven komt steeds meer in trek bij de mensen. Veel low budget maatschappijen hebben een goede aanbieding als je via luchthaven Eindhoven vliegt. Ook voor Eindhoven zijn onze tarieven zeer concurrerend.

Zowel brengen als halen kunnen wij voor je regelen en geldt er een extra korting als je retour boekt.

Taxi Lelystad Airport

Een taxi naar luchthaven Lelystad. Met de uitbreiding van dit vliegveld voor vakantievluchten zal het vaker gaan voorkomen dat je vakantie op deze luchthaven begint. Zoals het er nu voorstaat is het onzeker of deze luchthaven open gaan.

Onder onze vliegveldservice zal Lelystad ook worden aangeboden voor een vast tarief.

Wat wij je verder bieden

Taxivervoer bij Taxibestellen.NL

Contant of veilig online betalen

Betalen kan altijd veilig via de website met Ideal of creditcard. Wilt je liever bij de chauffeur betalen dan kan dat ook. Gewoon contant, pin of creditcard.

Credit Cards accepted

Natuurlijk kan je met alle bekende creditcards je taxi betalen. Dat kan on-line of bij de chauffeur zelf.

Gratis uw taxi annuleren of verzetten

Met annuleren of verzetten van je bestelling doen wij niet moeilijk. Gewoon gratis annuleren tot de avond voor vertrek van je vervoer. Je bestelling wijzigen kan altijd.

Mooie City Tours

Vervoer nodig voor een rit naar de Zaanse Schans of de Keukenhof ? Taxibestellen.nl staat zowel particulier als zakelijk vervoer altijd voor je klaar  met de beste deals !

Taxibestellen is zekerheid !

Helaas is het net als in de “gewone” wereld dat er altijd slechte bedrijven zijn. Zeker op internet moet je nu eenmaal oppassen waar je wat koopt. Helaas staat de taxibranche niet zo goed aangeschreven en dan ook nog via internet…… Oppassen dus.

100% zeker geld terug

Bij ons zal het je nooit gebeuren dat je online betaald hebt en je je geld kwijt bent. De mensen achter dit bedrijf zitten al vanaf 1988 in de branche en zijn serieus met hun werk bezig. Wil je annuleren of door onvoorziene omstandigheden zoals een vlucht missen van uit het buitenland, je krijgt gewoon je geld terug.

Neem geen risico, neem Taxibestellen.nl !

Betouwbaarheid taxibedrijven

Er zijn helaas al wat online taxibedrijven opeens verdwenen of failliet gegaan door wanbeleid. Klanten waren de dupe door wanbeleid. Er kwam geen chauffeur opdagen en waren hun geld kwijt. Helaas waren er meer van dit soort bedrijven.

Veel aanbieders nooit iets met taxi gehad

Veel aanbieders van taxivervoer hebben nog nooit iets met een taxi te maken gehad. Zij hebben alleen maar een website opgezet uit winstbelang. Geen echte ondernemers dus. Taxibestellen.nl doet er wel alles aan om het vervoer goed te laten verlopen. Altijd gratis annuleren tot de avond voor aanvang van de boeking. Je kan ons altijd even bellen i.v.m. annuleringen of voor vragen.

Conclusie voor een betrouwbare taxi

Taxibestellen.nl staat voor betrouwbaarheid, veilig vervoer en een scherp tarief.

Vertrouwen van taxi op internet.

Het is altijd afwachten of de website waar je iets bestelt te vertrouwen is. Wij van Taxibestellen.nl willen graag dat vertrouwen van je krijgen. Niet voor niets werken wij al meer dan 30 jaar in een best wel moeilijke branche. Wij weten van het slechte imago en juist daarom doen wij het anders!

Lees ervaringen van klanten in de reviews.

Heb je nog vragen of suggesties?  Stuur ons een e-mail of bel ons gewoon even op. Wij staan klaar voor al je vragen!

Overtuigd of nog even rondkijken ?

Natuurlijk hopen wij dat je overtuigd bent om bij ons je vervoer te boeken. Er zullen gerust wel goedkopere oplossingen zijn, maar onthoud dat goedkoop niet altijd het beste is.

Nog even verder kijken hieronder ?

Hieronder lees je over van alles wat met het taxivervoer te maken heeft. Van taximeter tot vergunning. Lees gerust nog even verder!

Aanbevelingen / Testimonials

Stuur ook uw ervaring naar ons toe !

Het was een fijne ervaring

Het was een fijne ervaring om met een taxi naar huis te worden gebracht.

Samen met Yvonne verliep de rit uitstekend. In Corona tijd best spannend. Maar met Yvonne helemaal niet.

Ze reed heel constant, en gelukkig was het mogelijk met elkaar te praten. Ik voelde me veilig bij haar in de auto.

Toen we in Uden waren zag ik dat ik in een hele dure auto had gereden. Naam vd auto vergeten.

In het gesprek met Yvonne kreeg een indruk van jullie werk wat jullie samen doen.

Ik wens jullie nog heel veel succes met jullie bedrijf en hoop zo dat jullie het redden in deze onzekere tijd. Blijf positief en geef een goede service en een luisterend oor naar de klanten die je vervoerd, want dat is best belangrijk vind ik.

Met vriendelijk groet, zeker ook voor Yvonne,Marijke van MaarenTaxirit Egmond-Binnen naar Uden

Prima ervaring taxi naar Schiphol

Gezellige chauffeur op zowel de heenreis als terug. De Schipholtaxi was netjes op tijd wat voor ons erg belangrijk is i.v.m. onze vlucht op Schiphol te halen. Toen we weer op Schiphol terug kwamen kregen we netjes een What’s App bericht van de taxichauffeur waar we elkaar zouden ontmoeten.

Prima geregeld bij dit bedrijf !

Met vriendelijke groet,Loes van de ZandeTaxirit Almere – Schiphol

Tips voor een veilige Taxi

Lees onze tips en betaal ook niet te veel voor je taxivervoer.

 • Tip 1.
  • Stap je op straat zomaar in een taxi dan betaal je altijd meer dan dat je hem via internet besteld. Bestel dus altijd online !
 • Tip 2.
  • Mocht je eens iets in onze taxi’s vergeten ben je het nooit kwijt. Stap je zomaar op een standplaats in dan weet je achteraf nooit bij wie dat was.
 • Tip 3.
  • Veiligheid en de juiste vergunningen zijn voor ons belangrijk. Bij onze chauffeurs is alles in orde dus je weet dat het goed zit.
 • Tip 4.
  • Boek je taxivervoer op tijd, het liefst een dag eerder. Zeker met een Schiphol taxi is het erg belangrijk dat je op tijd je taxi bestelt. Je weet dan zeker dat je tegen een scherp tarief je taxivervoer boekt.
 • Tip 5.
  • Wil je iemand onderweg oppikken, geef het altijd van te voren aan ons door.

 

FAQ, Zoek de antwoorden op je vragen

Hoe, wat en waar !

Hoe zit het met kinderstoeltjes en taxivervoer ?

Kinderstoeltjes zijn wettelijk niet verplicht in een taxi. Kleintjes mogen op schoot of in de heupgordel.

Hoe kan je betalen ?

Dat is geheel aan jou. Meteen online via de website met Ideal of creditcard, maar je kunt ook contant, per pin of creditcard bij de chauffeur betalen.

Wanneer moet je uiterlijk je taxi bestellen ?

Tot ongeveer 22:00 uur voor de avond voor vertrek kan je nog je vervoer bij ons bestellen.

Hoe zit het met annuleren ?

Annuleren kan ook tot 22:00 uur van de avond van je opdracht. Annuleren is dan gewoon gratis.

Hoe weet ik of de taxichauffeur wel op tijd komt ?

Je kunt er vanuit gaan dat wij ons uiterste best voor je gaan doen als je bij ons je vervoer bestelt. Je bent voor ons belangrijk als klant en wij  zullen er alles aan gaan doen dat je ritaanvraag goed gaat verlopen.

Is Taxibestellen.nl ook ‘s nachts te bereiken ?

Ja, wij zijn altijd te bereiken. Overdag voor je telefonische vragen en bestellingen, en ‘s nachts voor als je echt even iemand van ons moet spreken voor bijvoorbeeld omdat je bent omgeboekt op een andere vlucht etc.

Rijden er nog meer mensen mee ?

Nee, je boekt altijd privé vervoer. Natuurlijk kun je wel onderweg nog vrienden of familie ophalen. Geef dit wel altijd even van te voren aan ons door.

Hoe laat word ik opgehaald ?

Je bepaalt zelf je ophaaltijd. Als je een vlucht moet halen op Schiphol, is dat je reistijd naar de luchthaven plus 2 uur voor nationale vluchten en 3 uur internationaal.

Een Schiphol taxi vanaf de luchthaven, hoe werkt dat ?

Je chauffeur zal je vlucht in de gaten houden op zijn App. Ongeveer 15 min. na landing belt hij je op om de pick-up af te spreken op Schiphol.

Is het tarief gegarandeerd ?

Ja, ons tarief staat vast en geldt 24 uur per dag 7 dagen in de week. Neem altijd de bevestiging mee, dan kun je altijd alles laten zien en heb je meteen ons nummer bij je.

Rijden jullie ook ‘s nachts ?

Ja, ook ‘s nachts rijden onze chauffeurs om je overal vandaan op te halen en naar je bestemming te vervoeren.

Kan ik een bonnetje krijgen?

Als je in de taxi afrekent zal je aan de chauffeur een bonnetje moeten vragen. Betaal je online stuur ons dan even een email en met ritgegevens en wij sturen je een factuur.

Kan er een fiets of ander groot bagage mee ?

Ja, er kunnen maximaal 2 fietsen mee of andere grote stukken. Je zult ons dat wel van te voren duidelijk met de maten per email moeten vragen. Wij zullen je dan een prijsopgaven toesturen.

Kan er een hond mee, of andere huisdieren?

Een hond kan alleen in een bench mee. Stuur ons wel altijd eerst een email met het soort huisdier wat je mee wilt nemen, zodat wij je kunnen informeren over de voorwaarden.

Nog vragen ? Stuur ons gerust een email !

Hoe bestel je een Schiphol taxi en wanneer ?

Hoe, wat en waar !

Taxi naar of vanaf luchthaven Schiphol

De makkelijkste manier om bij ons een Schipholtaxi te bestellen is hier via de website. Zorg dat luchthaven Schiphol staat ingesteld en geef de postcode of het vertrekadres in. Geef aan hoeveel personen er mee reizen en wat voor voertuig er nodig is. De rest van de bestelprocedure wijst zich vanzelf.

Schiphol taxi : Enkele reis of retourtje

Je kan bij ons een taxi naar Schiphol bestellen maar wij halen je ook graag op vanaf de luchthaven. Vaak bestellen mensen een retourtje met een Schipholtaxi. Wij komen je ophalen zoals is afgesproken.

Liever telefonisch bestellen ?

Liever iemand van onze Schiphol centrale aan de telefoon om het vervoer te bestellen, dan kan dat natuurlijk ook. Bel ons gerust en wij voeren de opdracht graag voor je in.

Alles bij de hand hebben

Als je ons belt zorg er dan even voor dat je de tickets bij de hand hebt. Zo kunnen wij sneller alles noteren voor jouw Schiphol taxi, zoals de verterk en aankomst datums, vluchtnummers en tijden.

Met de wat langere ritten geven wij zelf extra korting als je retour bestelt. Toch even handig om te weten!

Tot avond vertrek bestellen

Je kunt zelfs tot de avond van vertrek een taxi naar Schiphol bestellen. Wij hebben altijd een Schipholtaxi voor je dus verkopen nooit nee. Ons wagenpark bestaat uit honderden auto’s en bussen.

Reserveer op tijd

Toch is het aan te raden als je de reservering al eerder doet. Bestel je Schipholtaxi als je al je reisbescheiden hebt ontvangen van je vakantie. Dat scheelt je weer gedoe en stress op het laatste moment. Bereken hier de kosten van een taxi naar Schiphol

Annuleren toch gratis !

Eventueel annuleren is toch gratis tot de avond voor vertrek, dus je loopt geen enkel risico!

Terug op Schiphol staan wij klaar

Bij terugkomst van bijvoorbeeld je vakantie staat de Schipholtaxi alweer voor je klaar. De chauffeur zal je na de landing bellen om de ontmoetingplaats af te spreken.

Andere vlucht, geef het door !

Mocht je vanuit het buitenland worden overgeboekt geef ons dan altijd even het nieuwe vluchtnummer door. Op deze manier staat er altijd na landing een Schipholtaxi voor je klaar.

Welkom op Schiphol

Informatie filmpje Schiphol Covid 19 Corona

Waar vind je de Schipholtaxi op de luchthaven ?

Heb je een Schiphol taxi vanaf de luchthaven besteld, dan zal onze chauffeur je vlucht in de gaten houden via een app op zijn telefoon. Hij weet dus precies wanneer je op Schiphol bent geland.

Vlucht omgeboekt in buitenland

Geef ons dus altijd even door als je wordt omgeboekt naar een ander vluchtnummer, anders staat er geen Schiphol taxi voor je klaar.

Niet op de standplaats bij Schipholplaza

Onze Schiphol taxi’s staan niet in de rij op de luchthaven zelf. Zou je daar in stappen, dan reken je het bedrag af wat op het einde van de rit op de meter staat.

Handige websites voor jou

Chauffeur belt je na landing

Ongeveer 15 minuten na landing zal hij je proberen te bellen om verder af te spreken. Hij zal je precies vertellen waar hij staat, en hoe je hem makkelijk kunt vinden.

Meestal oppikken bij vertrekhal

Meestal staat de Schipholtaxi op je te wachten bij één van de rijbanen als je de boven naar de vertrekhal loopt. Dat zal boven de aankomsthal zijn waar je geland bent.

Goedkopere Schiphol taxi

Bij ons boek je altijd goedkoper en zeker betrouwbaar Schipholvervoer. Je Schipholtaxi bestellen via deze website betekent dat je van te voren weet wat de kosten zullen zijn. Er komen geen andere kosten meer bij. Het tarief voor een Schipholtaxi is altijd all-inclusive.

Zou je op standplaats Schiphol Plaza zomaar instappen, dan weet je nooit van te voren wat je kwijt bent aan kosten.

Nog vragen ? Stuur ons gerust een email !

Hieronder vind je algemene informatie

Wil je meer over Taxi weten, kijk dan gerust even verder !

Hier gaan we verder over van alles wat met de taxi te maken heeft.

Wil je meer weten over het beroep taxichauffeur en hoe alles wettelijk is geregeld, lees dan gerust verder.

Taxi naar Schiphol tarief voorbeelden

Tarieven zijn indicaties omdat wij met postcode werken.

Taxi naar Schiphol Taxi max. 4 passagiers Taxibus max 8 passagiers
Almere Poort-Schiphol v/a € 51,00 v/a € 60,00
Almere Stad-Schiphol v/a € 56,00 v/a € 65,00
Amsterdam-Schiphol v/a € 25,00 v/a € 30,00
Taxi naar Schiphol Taxi max. 4 passagiers Taxibus max 8 passagiers
Utrecht-Schiphol v/a € 60,00 v/a € 68,00
Rotterdam-Schiphol v/a € 80,00 v/a € 88,00
Lelystad-Schiphol v/a € 80,00 v/a € 80,00

Taxitarieven

Hoe werkt het, wie bepaalt deze tarieven ?

Taxibestellen.nl heeft vaste tarieven.

Prijsafspraken voor een taxirit is toegestaan, zolang het tarief maar onder het landelijk maximum is. Je kunt dus altijd proberen om met een chauffeur een prijs overeen te komen. Op korte ritten zal dat je niet zo snel lukken, maar op een lange rit wel. Dit geldt ook voor het bestellen van een taxi naar Schiphol en ook weer terug naar huis.

Omdat een lager tarief dus altijd is toegestaan doen wij dat dus ook. Gewoon makkeijk van te voren weten waar je als klant aan toe bent met een vast tarief.

Taxitarieven in Nederland

Elk jaar worden de maximum tarieven vastgesteld door de Rijksoverheid. Taxibedrijven mogen dus niet meer vragen dan het landelijke vastgestelde tarief.

Lager tarief mag wel

Wel mag er een lager tarief worden gevraagd. Taxi’s die een meter in de auto hebben, zoals de straattaxi,  zijn deze verplicht aan te zetten als er klanten in de taxi zitten.

Twee soorten taxitarieven

Er worden voor taxibedrijven twee verschillende soorten tarieven aangehouden. Voor personenauto’s met maximaal 4 passagiers en taxibussen waar maximaal 8 passagiers in mogen worden vervoerd. Dit is dus buiten de chauffeur.

Tabel: maximumtarieven taxi (per 1 januari 2020)

SOORT TAXIVERVOER MAXIMUM STARTTARIEF MAXIMUM KILOMETERTARIEF MAXIMUM TIJDTARIEF (PER MINUUT)
Personenauto (maximaal 4 passagiers) € 3,26 € 2,40 € 0,40
Busje (5 tot 8 passagiers) € 6,63 € 3,02 € 0,45

Taximeters

Het toen en nu ?

Hoe werkt een taximeter ?

Een taximeter is eigelijk een afstandsmeter die de lengte van de route meet.

Vroeger mechanisch

Vroeger was een meter een mechanisch apperaat die was aangesloten met een kabel bij de snelheidsmeter van de auto. Zo konden de afgelegde kilometers worden gemeten.

In de meter zat een mechanisme die het omzetten in een tarief voor gereden afstand.

Taximeter is computer

Tegenwoordig is een taximeter eigelijk gewoon een computer. Deze is aangesloten op de pulsdraad van de electrische snelheidsmeter van de auto. De pulsen die bij de meter binnen komen worden vertaald naar de gereden afstand.

Samen met de tarief instellingen in de electronische meter komt er een tarief voor de klant tot stand.

Prijs excessen

In Nederland is een taximeter in straattaxivervoer verplicht om prijs excessen te voorkomen. De klant wordt dus eigelijk beschermt tegen woekerprijzen. In elke straattaxi, het reguliere contante taxivervoer, ook wel opstapwerk genoemd, moet een taximeter zijn ingebouwd.  Een taximeter werkt met een instaptarief, wachttijd en een kilometertarief. Prijs excessen waren in de media te lezen over de Schipholtaxi vanaf de luchthaven Schiphol zelf.

Soorten meters

Taximeters zijn als losse meter te koop maar ook als spiegelmeter. Er zijn ook aanbieders die ze hebben verwerkt in de boordcomputer taxi (BCT).

 

Keuringen

Taximeters en boordcomputers dienen gekeurd te zijn, waarvan de meter elk jaar. De meter wordt dan elk jaar opnieuw geijkt. Al deze appartuur dient te worden ingbouwd door een gecertificeerd bedrijf.

Boordcomputer taxi BCT

Wat is een boordcomputer in een taxi ?

Verplichte registratie

Een boordcomputer in een taxi is eigelijk een computer die precies bijhoudt wat er gebeurd. Zo worden de rij en rustijden bijgehouden. Waar je precies bent geweest plus dat je er de tarieven van de vooraf besproken ritten in kan zetten. Er zijn ook boordcomputers waar ook een meter zit ingebouwd.

Hoe werkt het ?

Om met een boordcomputer te kunnen werken heeft de taxichauffeur een chauffeurskaart nodig. Een chauffeur dient in te loggen in zijn BC voor aanvang dienst.

Elke keer bij een handeling zoals instappen klant of uitstappen of een pauze neemt moet hij deze aangeven in de BC.

Ondernemerskaart

De ondernemer heeft voor het uitlezen van de BC een ondernemerskaart nodig. Ben je een zelfstandige chauffeur dan heb je vanzelfsprekend beide kaarten nodig.

Ritgegevens downloaden en update

Met een ondernemerskaart kun je alle ritgegevens downloaden maar ook een update laten plaats vinden van de software. Als er ook een meter in de BC zit kan ook het tarief hiermee worden aangepast. Beide kaarten zijn aan te vragen bij de KIWA

Net als de straattaxi is een BCT ook verplicht met contractvervoer. De inspectie leefomgeving en transport de ILT, controleerd het gebruik hiervan.

 

Rit op taximeter altijd duurder

Waarom is een rit op de meter altijd duurder ?

Waarom is een taxirit op de meter duurder ?

Een rit op de meter is altijd duurder omdat deze bijna altijd op het hoogste toegestaande landerlijke tarief rijden. Dit tarief bestaat uit een instaptarief, prijs per kilometer en een wachttarief voor stilstaan maar ook voor de duur van de rit.

Waarom is Taxibestellen.nl goedkoper ?

Vervoer bij ons kost een stuk minder dan het landelijke maximum taxitarief. De reden is dat wij de ritten beter kunnen inplannen en combineren.

Als een chauffeur bijvoorbeeld naar Den Haag rijdt met een klant, proberen wij hem altijd een rit terug te geven. Zo gaan de lege kilometers omlaag. Goed voor het klimaat en goed voor de klant.

Buiten deze reden vinden wij ook dat de wat langere taxiritten best wel wat goedkoper kunnen dan het maximum tarief. Je boekt bij ons trouwens altijd privé, je deelt je taxi dus nooit en geen vreemde mensen.

Jij bepaalt hoe laat je wordt opgehaald

Je bepaalt natuurlijk zelf hoe laat je wilt worden opgehaald. Heb je een enkele reis met de taxi nodig of boek je meteen retour. Gewoon zelf je vervoer regelen voor een vast en scherp tarief.

Meeste mensen stappen zo maar in taxi

De meeste mensen zijn gewend om zomaar in een taxi te stappen zonder over de kosten na te denken. Zou je zomaar bij een standplaats instappen, dan betaal je meteen al een instaptarief van minimaal € 3,26. Dan tijdens je rit betaal je € 2,40 per kilometer plus een tarief per minuut dat je vervoer duurt van € 0,40.

Normaal betaal je ook in de file of stoplicht

Dus zou je in de file komen te staan of je treft een rood stoplicht dan komt er wachtgeld bij. Zo’n rit met de meter aan, kan aardig in de papieren gaan lopen.

Bij ons betaal je alleen een vast kilometer tarief wat altijd een stuk lager ligt dan het maximun tarief. Goedkoper mag wel van de wet, duurder niet. Hoe verder je reist, hoe groter het verschil.

Voorbeeld een taxi van Almere naar Schiphol

Nemen we als voorbeeld een rit  van Almere naar Schiphol. Komt de chauffeur bij je voorrijden of stap je in op een standplaats in Almere, dan betaal je meteen al € 3,26. Dan is het ongeveer 45 kilometer om naar de luchthaven Schiphol te rijden.

Dus 45 kilometer x € 2,40 plus zo’n € 5 voor het wachten bij stoplichten etc. Totaal kom je dan op € 116.26 !

Besparing op vervoer snel verdiend

Dat is natuurlijk echt een belachelijk bedrag voor zo’n taxi naar Schiphol. Bij ons zal je rond de € 60,00 kwijt zijn aan dezelfde rit. Snel verdiend toch om je vervoer even online te bestellen !

Voordeliger energie tarieven of een ticket boeken

Met de komst van internet kan er lekker makkelijk vergeleken worden. Mensen doen dat vaak voor hun vakantie en vliegtickets maar ook voor hotel of bed and breakfast. Zelfs de energie aanbieder is via internet te regelen. Een Schiphol taxi dus ook, en het bespaart je zodanig dat je op je vakantie weer wat anders leuks kan kopen.

Wat kost een taxi, en waarom ?

Hoe werkt het, wie bepaalt de tarieven en hoe komen ze daaraan ?

Wat kost het en waarom ?

Wat een rit kost wordt bepaald door de exploitatie kosten van het taxibedrijf. De overheid samen met de brancheorganisatie bepalen de maximum taxitarieven.

Dure investeringen

Een bedrijf moet allerlei investeringen doen zoals een auto en een boordcomputer die verplicht is. Ook de verzekering is een aardige kostenpost in de exploitatie.

Dure taxiverzekering

Voor een taxi kan je niet volstaan met een particuliere verzekering. Er wordt meer risico gelopen omdat er veel kilometers worden gereden.  Vaak rijden ze ook veel in grote steden waar het risico op schade’s ook weer toeneemt.

Kosten van tanken, stroom

Helaas rijden de voertuigen niet op water. De brandstofkosten zijn dan ook een grote kostenpost. Met de opkomst van electrisch rijden zou dat in de toekomst omlaag kunnen gaan, maar dan zal eerst de aanschafprijs van de elektrische auto omlaag moeten gaan.

BTW 9%

Buiten al deze kosten moet er ook eens 9% BTW worden afgedragen aan de Belastingdienst over de bruto winst.

Jarenlang was het tarief 6%. Helaas heeft de regering net als het eten en drinken ook vervoer per taxi duurder gemaakt.

 

Tenslotte na al de exploitatiekosten wil de chauffeur ook nog graag een salaris overhouden.

Meer dan 8 passagiers geen taxi

Boven de 8 passagiers is het volgens de taxiwet geen taxi meer en is er een communautaire vergunning nodig.

Vraag naar goedkoper vervoer

Maar door de vraag voor goedkoper vervoer,  inovatie, de vrije marktwerking en het doorgevoerde Europese aanbestedingsbeleid, behoort dit tot het verleden. Er zullen steeds meer soorten qua uiterlijk rond gaan rijden zodat er eigenlijk geen herkenbare eenheid meer is voor de klant op straat.

Natuurlijk worden en werden er wereldwijd vele verschillende vormen van vervoersmiddellen gebruikt.  Denk maar eens aan een helitaxi, watertaxi, motor-scooter-fietstaxi, de riksja’s en natuurlijk de paard met wagen.

Als je het in Europa over een taxi hebt, dan denk je meestal aan een personenauto of personenbusje.

Verschillende kleuren taxi’s

In sommige landen waren of zijn deze meestal goed herkenbaar door een bepaalde kleur. Zoals in Duitsland beige, in Londen zwart en in New York rijden de yellow cabs. De wereldberoemde yellow cabs, vallen met hun regelgeving en licenties onder de Taxi limousine commission New York City

New York is zeker niet de enige die yellow cabs heeft maar wel de bekendste. Er zijn er wereldwijd nog meer zoals in Canada, Singapore, Rusland, en bijvoorbeeld India. In Queensland Australie bijvoorbeeld kennen ze ook de gele uitvoering. Neill Ford was de eigenaar hiervan  en heeft de Yellow Cabs Queensland voor $20 miljoen Australische dollars verkocht.

 

Wist je dat ?

Luchthaven Schiphol

Schiphol is het grootste Nederlandse luchthaven en tevens van heel Europa, ook genoemd Koninklijke Luchthaven Schiphol of Amsterdam Airport Schiphol met code’s IATA: AMS, ICAO: EHAM.  Door zijn groote is Schiphol ook een zeer belangrijke luchthaven in Europa. In 2018 zijn er 71 miljoen reizigers geweest die via de luchthaven hebben gevlogen. Daarmee was de luchthaven Schiphol de op twee na drukste luchthaven van Europa. Heathrow (Londen) en Charles de Gaulle (Parijs) bezetten plaats 1 en 2.

Locatie

Hoewel er vaak gesproken wordt van Amsterdam Schiphol Airport, is de locatie van de luchthaven in de gemeente Haarlemmermeer, zo’n 15 kilometen afstand van Amsterdam. Tot aan 1959 lag het dorp Rijk op een deel van de luchthaven. De naam van de luchthaven zie je ook terugkomen als plaatsnaam, zoals Schiphol RijkSchiphol Oost.

Eigendom

De Koninklijke Schiphol Group is eigenaar van de luchthaven Schiphol, ofwel de Royal Schiphol Group N.V. De Nederlandse Staat is samen met de gemeente Amsterdam, Rotterdam en Groupe ADP aandeelhouder

Thuishaven

Schiphol is de thuishaven van de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen KLMMartinairCorendonTUI fly en Transavia. Daarnaast is het de Europese hub van Delta Air Lines, en een basis voor Vueling, LEVEL en easyJet. De luchthaven ligt enkele meters onder zeeniveau en telt zes start- en landingsbanen.

In het kort

Naam Schiphol

De naam Schiphol komt al voor in een op 11 september 1447 gedateerde, perkamenten brief over grondoverdracht (vier maden lands, liggende in Aelsmerbanne in Sciphol). De exacte oorsprong van de naam staat niet vast, de deskundigen verschillen hierover van mening.

‘t Schiphol bestond en bestaat uit de Kleine Poel, het Zwarte Pad, het Oeverlandenreservaat en het poldertje van Sloothaak met stadskwekerij. Het gebied behoort waterstaatkundig tot de Buitendijkse Buitenvelderse polder. Na de noordelijke grenssloot, het voormalige fort en het militaire vliegveld draagt nu de nationale luchthaven de naam van dit gebiedje aan de noordoostelijke grens van Aalsmeer: Schiphol. Die naam is dus in de loop der eeuwen enkele kilometers naar het westen verschoven.

Inpoldering

In 1848 werd begonnen met het droogleggen van het Haarlemmermeer, in 1852 viel de polder droog. In de noordoostelijke hoek van de nieuwe polder werd ter verdediging het Fort aan het Schiphol gebouwd. Dit fort lag binnen de later aangelegde ring van forten die de Stelling van Amsterdam vormden.

Militair vliegveld

In april 1916 werd door de minister van Oorlog goedkeuring verleend voor de aankoop van grond in de buurt van het Fort Schiphol om daar een militair vliegveld in te richten, vliegkamp Schiphol. In augustus van dat jaar was het terrein van 16,5 hectare geschikt gemaakt om als vliegveld te dienen en waren er vier houten loodsen geplaatst. Op 19 september landden drie vliegtuigen van de LVA op Schiphol, waarmee het vliegterrein in gebruik werd genomen. Het veld bleek al gauw te klein en gedurende de Eerste Wereldoorlog werden aanliggende percelen gevorderd. Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog was de oppervlakte van Schiphol toegenomen tot 76 hectare.

Burgerluchtvaart

Toen de Eerste Wereldoorlog voorbij was, ging men al gauw post, vracht en zelfs passagiers vervoeren met afgedankte en enigszins verbouwde oorlogsvliegtuigen. Nederland wilde hier ook aan meedoen, en vooral door toedoen van luitenant-vlieger Albert Plesman werd in oktober 1919 de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën N.V. (later KLM) opgericht. Op 17 mei 1920 opende de KLM haar eerste lijndienst: de luchtlijn Amsterdam – Londen. Schiphol deed dienst als landingsplaats voor Amsterdam. Dat jaar waren er 440 passagiers.

Bron https://www.lastminute-schiphol.nl/geschiedenis-schiphol/

Schiphol in 2019 71 miljoen passagiers

Schiphol heeft vorig jaar 71 miljoen passagiers verwelkomd, meldt het moederbedrijf maandag. Daarmee lag de reizigersstroom 3,7 procent boven het niveau van een jaar eerder.

Het aantal vliegbewegingen nam met 0,5 procent toe tot 499.446. Daarmee zit de luchthaven nog net onder het plafond van 500.000 vluchten.

Bron: https://www.nu.nl/economie/5668385/71-miljoen-passagiers-voor-schiphol-in-2018.html

Vliegveld Schiphol nummer 13 luchthavens wereld

Volgens Skytrax welke in Londen gevestigd is, is de winnaar van de World Airport Awords 2016 de luchthaven Singapore Changi. Deze prijs is ook wel bekend onder de naam Passenger’s Choice Awards . Helaas komt Amsterdam Schiphol Airport niet verder dan een 13e plaats.

Ontwikkeling elektrisch rijden

Ook taxibedrijven zullen overgaan op elektrisch rijden

Opkomst Elektrische taxi

Anno 2019 is de elektrische auto steeds meer in opkomst. Zeker met alle nieuwe EU normen om het klimaatdoel te halen zullen deze vervoersmiddelen steeds populairder gaan worden.

Een “groener” Schiphol

De luchthaven Schiphol wilde steeds “groener” voor de dag komen, en had eigenlijk min of meer de eis met een aanbesteding voor taxi’s dat deze elektrisch moesten zijn. Als Schipholtaxi rijden er voornamelijk Tesla’s vanaf de luchthaven.

Tesla’s geven problemen als Schipholtaxi

Toch geven de Tesla’s inmiddels grote problemen met de exploitatie als Schipholtaxi. Volgens de chauffeurs blijkt nu dat de auto’s helemaal niet geschikt voor dit intensieve gebruik, en zijn een rechtzaak begonnen tegen Tesla.

Engelse taxi’s naar Nederland

De TX Electric Taxi die gebaseerd is op de welbekende Engelse black cabs is getest door de ANWB. Volgens LEVC zou deze auto een bereik hebben van maximaal 650 kilometer, zo wordt beweerd.

Test laboratorium en op de weg

Op de website staat aangegeven dat de lithium-ion-accu die gebruikt worden uitgebreid getest zijn in het laboratorium en op de weg. Nu zijn er helaas wel meer fabrikanten die dit soort dingen roepen en in de praktijk blijkt dat deze elektrische auto’s nog geen 300 kilometer bereik hebben. Wij zijn dus benieuwd

Schone taxi’s voor Amsterdam

Ook in Amsterdam zijn er al ontwikkelingen voor de elektrische taxi. Zo zijn er al standplaatsen die alleen toegankelijk zijn voor elektrische taxi’s, en was er een stimuleringssubsidie.

 

Standplaatsen alleen voor schone taxi’s

2025 alleen uitstootvrije taxi’s Amsterdam

Als het aan de gemeente Amsterdam ligt mogen er vanaf 2025 alleen nog uitstootvrije taxi’s in Amsterdam rondrijden. Verder wil de gemeente per 2030 alle benzineauto’s en diesels totaal verbieden.

Soorten vervoer

Wat voor soorten taxivervoer zijn er eigenlijk ?

Contractvervoer, geen meter

Personenvervoer wordt ook zonder aanwezigheid van een meter uitgevoerd. Men spreekt dan over contractvervoer. De tarieven staan dan vooruit al vast net zoals op deze website.

Voorbeelden van soorten contractvervoer

Het ziekenvervoer, deelvervoer, leerlingenvervoer, gehandicapten de Valys, treintaxi, shuttle busjes die vaak als Schipholtaxi services (deeltaxi) worden ingezet. Je betaalt dan per peroon.

Londen en de bekende Austin FX4

De bekende zwarte Londense taxi Austin FX4, is het meest bekende model Hackney. Londen tel zo’n 19 duizend van die beroemde Black Cabs met strenge regelgeving.

Strenge regels

Wie in Londen taxichauffeur wilt worden moet zo’n 25.000 straten kennen plus hoe de stad in elkaar steekt. Het duurt gemiddeld 3 jaar om taxichauffeur te worden en zo’n 80% van de examenkandidaten haakt voortijdig

Een taxi aanhouden op straat

Hoe werkt het, waar wel en waarom ?

Niet overal mag het

De regelgeving om een taxi op straat aan te houden is per land verschillend. Zo mag een chauffeur in bijvoorbeeld New York en Amsterdam gewoon stoppen als je je hand op steekt, terwijl dit strafbaar is voor de chauffeur in België.

In Amsterdam alleen TTO chauffeurs

In Amsterdam mogen trouwens alleen chauffeurs die zijn aangesloten bij een TTO klanten van straat oppikken. Anderen zoals UBER chauffeurs mogen dit niet en zijn strafbaar.

 

Taxibus alternatief trein of bus

Zou je met een groepje met de trein of bus reizen dan kunnen de kosten snel oplopen. Veel mensen weten niet dat een taxi of bus met meerdere personen bijna net zoveel kost. Zeker met 5 tot 8 personen is bijvoorbeeld een taxi naar Schiphol of een rit van Rotterdam naar Amsterdam een goed alternatief.

De voordelen

Zou je overdag reizen dan zit je toch nog vaak met de aansluiting op een bus of trein. Het slechte geval is dat er eerst een tram moet worden genomen waarna er moet worden overgestapt op de bus naar het station.

Daar aangekomen is het weer wachten op de trein (of hij rijdt net weg). En dat allemaal met koffers en bepakking. Het voordeel is dus ook meteen duidelijk dat er niet met bagage gesleept hoeft te worden plus niet alle rompslomp met overstappen.

Nadelen door niet vooraf je taxi te bestellen

Bestel je vervoer altijd vooraf. Geen gestress op het laatse moment vlak voor de vakantie of het uitstapje wat je wilt gaan maken. Met het vooraf regelen van je taxi bespaart je meteen een hoop geld.

 

Hoe word je taxichauffeur ?

Informatie over de opleiding taxichauffeur

Om taxichauffeur te worden heb je buiten je rijbewijs B een chauffeursdiploma nodig. De opleiding kan je zelf doen maar je kunt ook een opleiding chauffeur volgen.

Je examen wordt door het CBR afgenomen. Dit is een theorie en praktijk examen.

Heb je eenmaal je chauffeursdiploma gehaald dan kan je samen met een bewijs van een medische keuring en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)  je chauffeurskaart gaan aanvragen bij de Kiwa.

Heb je alles compleet dan sta je voor de keuze om bij een bedrijf in loondienst te gaan werken of je wordt een zelfstandige, een zzp’r.

 

Taxivergunning

Hoe werkt het, wat moet je er voor doen ?

Taxivergunning

Om als zelfstandige taxichauffeur (zzp’r) te kunnen werken of als taxiondernemer te kunnen handelen is er een vergunning nodig. Deze vergunning voor personenvervoerder kan worden aangevraagd bij de Kiwa 

Ondernemer moet in het bezit zijn vergunning

Een taxiondernemer moet dus in het bezit zijn van een vergunning voor personenvervoer. De gegevens moeten ook daadwerkelijk overeenstemmen met hoe er wordt geëxploiteerd, dus de feitelijke situatie.

Geen diploma nodig

Voorheen was er altijd een ondernemersdiploma nodig om aan de vakbekwaamheidseis te kunnen voldoen. Per oktober 2011 is deze vervallen en kan iedereen met een originele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) een vergunning aanvragen.

Kosten vergunning voor personenvervoer

Voor het jaar 2000, waren taxivergunningen beperkt per stad. In Amsterdam waren er ongeveer 635 waar zo’n 1900 chauffeurs mee konden rijden. Deze vergunningen waren toen 300.000 gulden of tewel 136.134,- euro waard. Nu heb je voor € 1404,81 een vergunning waar in princiepe een onbeperkt aantal chauffeurs kunnen rijden.

Voorwaarden

Voor een vergunning taxivervoer is er het volgende nodig:

 • Originele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) van alle eigenaren vennoten etc.
 • Uittreksel Kamer van koophandel jonger dan 2 maanden
 • Het ingevulde aanvraagformulier van de Kiwa register
 • Je moet als vervoerder worden aangemerkt, zie aanwijzingen op het aanvraagformulier. De vergunning wordt voor onbepaalde tijd afgegeven.

Een vergunning wordt afgegeven voor onbepaalde tijd. Per 5 jaar wordt er door middel van een periodieke toets gecontroleerd of er nog aan de voorwaarden  wordt voldaan.

Aanvraag

Als alles compleet is kan de aanvraag voor een vergunning worden ingediend. Na ontvangst onvang je een factuur. De beslissing op toekenning van  de Kiwa Register kan 12 weken in beslag nemen.

Als je de aanvraag intrekt of als hij wordt afgewezen vindt er geen restitutie terug. Zorg dus dat alles compleet en volledig is ingediend.

Zodra je de vergunning hebt ontvangen moet er een ondernemerskaart voor de verplichte boordcomputer worden aangevraagd.

Wet- en regelgeving

 

Blauwe kentekenplaten

Waarom zitten blauwe kentekenplaten op een taxi ?

Blauwe kentekenplaten

Per 1 juli 2000 is de blauwe kentekenplaat ingevoerd, of tewel de invoering van het zogenoemde blauwe taxikentekenplaten. Het kenteken is eigelijk hetzelfde als alle andere met het verschil dat deze lichtblauw is.

Duidelijk voor de klant

Voor taxigebruikers is het meteen duidelijk of het een officiële is of bijvoorbeeld een snorder.

 

Eisen en voordelen ondernemer

De ondernemer voor het personenvervoer moet eerst een aantal zaken op orde hebben voordat er een blauw kenteken wordt afgegeven. Zo zal de betreffende auto een type goedkeuring moeten hebben, en moet hij in het bezit zijn van een geldige ondernemersvergunning taxi.

Als de auto is goedgekeurd voor taxi bij de RDW ontvangt de ondernemer een brief en een nieuw kentekenbewijs waarmee hij de blauwe kenetekenplaten kan ophalen bij een kentekenplaatfabrikant / leverancier.

Voordelen taxiondernemer

De voordelen van het in orde hebben van de blauwe kentekenplaten zijn dat er nu teruggave BPM en vrijstelling houderschapsbelasting gedaan kunnen gaan worden.

BPM teruggave taxibedrijven

Tot het jaar 2020 vrijstelling BPM taxibedrijven

BPM regeling taxibedrijven

De BPM, de Belasting personenauto’s en motorrijwielen kan door taxibedrijven worden teruggevraagd bij de Belastingdienst. Een voorwaarde is het blauwe kentekenbewijs waar een kenmerk op staat dat het voertuig een taxi betreft. Met een speciaal formulier kan de ondernemer nu de gehele betaalde BPM bij de Belastingdienst terug vragen.

Vrijstelling Houderschapsbelasting

Ook kan er een vrijstelling houderschapsbelasting worden aangevraagd als de aanvraag voor de blauwe kentekenplaten is toegewezen. Dit heeft natuurlijk een groot voordeel in de exploitatiekosten voor de ondernemer.

Voorwaarden BPM en houderschapsbelasting

Aan het terug krijgen van BPM en vrijstelling houderschapsbelasting zitten wel strikte eisen. Zo moet er minimaal 90% taxi gereden worden met de auto en mag en maximaal 500 km per jaar privé gereden worden.

Het grote voordeel is dat de ondernemer een betere en mooiere auto kan kopen als taxi zoals een Mercedes. Alle kilometers dienen verantwoord te worden wat kan door middel van de boordcomputer.

Einde BPM teruggave

Zoals al bekend was maar nu definitief volgens Vincent Krabbendam die auteur is voor het vakblad voor de taxibranche:

Het komt voor niemand als een verrassing, maar is per 1 januari 2020 wel een feit: de afschaffing van de BPM-teruggave op taxi’s.

Per 2000 geen BPM meer terug

Helaas heeft onze regering besloten dat er vanaf het jaar 2020 geen BPM teruggave voor taxibedrijven meer mogelijk is. De brancheorganisatie is het daar natuurlijk totaal niet mee eens omdat het hogere exploitatiekosten met zich mee zal brengen.

Zelfs voor het Wmo-vervoer (Wet maatschappelijke ondersteuning) heeft dit concequenties. Alle tarieven gaan door deze wetwijziging omhoog om deze kosten te kunnen compenseren.

Staatcourant BPM

TX-Keur, het keurmerk voor taxibedrijven

Ook voor taxibedrijven bestaat er een keurmerk. Het TX-Keurmerk wordt vooral veel gebruikt voor bedrijven die een aanbesteding willen winnen, of bedrijven die op Schiphol als aanvullend vervoer willen werken.

Vooral een papieren kwestie

Het TX-Keurmerk is vooral een papieren kwestie waarin bijvoorbeeld onderstaande gedocumenteerd moet zijn. In de praktijk zegt het helemaal niets over de kwaliteit, de service naar de klant of de leeftijd van het voertuig wat als taxi wordt ingezet. De meningen over het keurmerk zijn dan ook erg verdeeld.

 • Overzicht werkzame taxichauffeurs
 • Geldige ondernemersvergunning
 • Overzicht geldige chauffeurskaarten
 • Kopieën rijbewijzen, taximeterkeuringen, APK van alle voertuigen
 • Beschrijving klachtenprocedure
 • etc. ect.

Landelijk Klachtenmeldpunt Taxivervoer

Taxibedrijven horen aangesloten te zijn bij het landelijk klachtenmeldpunt taxivervoer. Een klant die een klacht heeft kan dit eerst bij het betreffende bedrijf kenbaar maken. Vervolgens zal het bedrijf de klacht in behandeling nemen en jou daarover informeren. Ben je het niet eens met de afwerking van de klacht dan kun je altijd een klacht indienen bij het landelijk klachtenmeldpunt.

 • Contact gegevens
 • Bedrijfsnaam: Taxibestellen.nl | Taxi en Schiphol taxi
 • Adres: James Cookroute 99
 • Telefoon: 036-200 22 65
 • Openingstijden: 24 uur per dag geopend
 • Categorie: Taxibedrijf
 • Website: Taxibestellen.nl
 • Route: Routebeschrijving